Een stencilmethode

Zeefdrukken is een stencilmethode waarbij inkt wordt afgedrukt via stencils die worden ondersteund door een poreus maaswerk dat is gespannen over een frame dat een scherm wordt genoemd. Zeefdruk is bij uitstek geschikt voor gedurfde en grafische ontwerpen.

9000 v.Chr.

Zeefdruk is al in 9000 voor Christus te vinden, toen stencils werden gebruikt voor het decoreren van Egyptische tombes en Griekse mozaïeken. Van 221-618 AD werden stencils gebruikt in China voor de productie van afbeeldingen van Boeddha. Japanse kunstenaars maakten schermafdrukken tot een complexe kunst door een ingewikkeld proces te ontwikkelen waarbij een stuk zijde over een frame werd gespannen om als drager van met de handgesneden stencils te dienen.

Opkomst van technologie

In de afgelopen paar jaar heeft technologie zich enorm ontwikkeld. Dingen die vroeger onmogelijk waren, zijn nu eenvoudig uitvoerbaar zonder al te veel gedoe. De grafische industrie heeft geprofiteerd van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van printtechnologie.

Veel printers zijn afgestapt van de traditionele analoge aanpak en enkele van de grootste bedrijven maken gebruik van digitale apparatuur die zich onderscheidt van het afdrukken van T-shirts met traditionele zeefdrukken.

Verschillende benaderingen

Er zijn verschillende aspecten waarmee rekening moet worden gehouden voor mensen die niet bekend zijn met de grafische industrie.

Alle benaderingen zijn verschillend en komen met hun individuele kenmerken.

In de afgelopen jaren hebben drukkerijen van T-shirts gebruik gemaakt van zeefdruk als hun voorkeursmethode voor het ontwerpen van T-shirts.

Het grootste probleem met opsteken was het feit dat het een tijdrovend proces was bij het ontwerpen van veel T-shirts. Aan de andere kant stond het zeefdrukproces de distributiebureaus toe om op korte termijn veel T-shirts te maken.

Maker:JACQUELINE HUBER Auteursrecht:JACQUELINE HUBER

Het zeefdrukproces

Het zeefdrukproces omvat het maken van een scherm en gebruikt het als een stencil voor het aanbrengen van lagen inkt op het afdrukoppervlak. In deze procedure hebt u verschillende schermen nodig voor verschillende kleuren die worden gebruikt in het ontwerp en samengevoegd om de uiteindelijke look te krijgen.

Zeefdruk is de ultieme optie voor ontwerpen die een topkwaliteit nodig hebben, vooral bij het afdrukken op een donkere achtergrond of product.

Gebruikt voor grotere bestellingen, wordt de kleurstofkleur in zeefdrukapparatuur dikker toegepast dan bij digitaal afdrukken, wat resulteert in helderdere kleuren, zelfs in donkere tinten.

 

Eenvoudiger en kosteneffectief voor massaproductie

 

Het is eenvoudiger en kosteneffectief om zeefdrukartiesten te gebruiken voor massaproductie in plaats van digitaal printen op textiel. Met de voortdurende verandering in de mode-industrie, wordt het een belangrijke factor voor marktdominantie.

 

Voordelen van zeefdruk

  • Zeer kostenefficiënt proces voor bulkbestellingen.
  • Gemakkelijk om op gespecificeerde gebieden af ​​te drukken.
  • Enorm scala aan bedrukbare stoffen zoals hout, textiel, glas en meer.
  • Uitvoer van topkwaliteit.
  • Duurzame afdrukken.

 

Zeefdruk bij Promos is:

  • Veelzijdig en van hoge kwaliteit;
  • De beste oplossing bij kleine en grote oplages;
  • Razendsnel: Promos staat bekend om zijn korte leveringstermijnen.
  • Flexibel: afhankelijk van gewenste oplage en de daaraan verbonden kost kan er veel bij Promos. Heel veel.