Transferdruk

Transferdruk is een brede term die wordt gebruikt om elke techniek te beschrijven waarbij het ontwerp eerst op een niet-textieloppervlak wordt afgedrukt, zodat het later op een ander oppervlak kan worden overgebracht – vandaar het woord ‘overdracht’. De meeste transfers worden gedaan met een soort vinyl dat later met een hittepers wordt afgedicht (ongeveer zoals een sticker) op het T-shirt.

Soms is het moeilijk om het eindproduct te onderscheiden van andere technieken zoals zeefdruk. Daarom vragen sommigen zich af waarom we in de eerste plaats voor overdracht moeten kiezen. Soms lijkt deze techniek een onnodige extra stap te hebben – zeker in vergelijking met processen die direct op het kledingstuk drukken – maar zoals we zullen leren, zijn er verschillende voordelen aan het overbrengen van afdrukken.

Aan de goede kant

Het is vrij eenvoudig, de apparatuur is relatief goedkoop en het kan complexe afbeeldingen van hoge kwaliteit reproduceren. Het is ook een van de beste technieken om te gebruiken voor kleurenafdrukken.

Geweldig voor personalisatie

Door het snelle proces en de snelle installatie is deze techniek perfect voor het meerdere keren personaliseren van hetzelfde kledingstuk met verschillende ontwerpen. Bijvoorbeeld de kits van sportteams. Deze hebben hetzelfde type T-shirt nodig dat verschillende keren is afgedrukt, maar met verschillende nummers en namen voor elk van de spelers.

Geweldig voor personalisatie

Het is ook een goede keuze wanneer het ontwerp eenvoudig is, maar de eenheden zijn niet voldoende om de instelkosten van zeefdruk te rechtvaardigen.

Aandacht voor detail

Omdat het ontwerp op papier wordt afgedrukt voordat het naar de stof wordt overgebracht, is deze techniek veel beter in het repliceren van ontwerpen met kleine details. Omdat stoffen veel grotere poriën hebben dan papier – het heeft de neiging om ontwerpen er ‘modderiger’ uit te laten zien.

Transferdruk is duurzaam

Vinyl is een zeer duurzaam materiaal. Het is bestand tegen vele jaren van wasbeurten en slijtage. Daarom is het een van de voorkeursmaterialen bij het personaliseren van sportkleding.

Een vectorieel bestand in aparte lagen op ware grootte.  Minimale resolutie van 300 ppi. Dit is een eenheid van resolutie van aangeleverde bestanden, uitgedrukt in pixels per inch. Hoe hoger het getal, hoe meer kwaliteit we kunnen leveren.

De beste manier voor het aanleveren van bestanden is via een WeTransfer link of link vanop uw download website met daarop uw ontwerp. Dit verkleint de foutmarge. Een andere mogelijkheid is het opsturen van het bestand als bijlage bij een e-mail. Heeft u een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op.