Kleding borduren

Wat is borduren op kleding? Een voor de eerste beslissingen in het koopproces, nadat u uw kleding hebt gekozen, is om te beslissen of u uw logo of ontwerp wilt laten bedrukken of borduren.

Er zijn goede redenen waarom het een of het ander beter voor u zal werken en dit kan aan een aantal redenen te wijten zijn. Het is vaak iets duurder dan zeefdrukken, maar in tegenstelling tot zeefdruk wordt het niet per kleur maar op basis van het aantal steken in uw ontwerp geladen. De grootte van uw ontwerp en de hoeveelheid invulsteken zijn de bepalende factoren als het gaat om hoeveel uw ontwerp zal kosten.

Wanneer is borduren een goede optie voor afdrukken

Borduren biedt een meer prestigieus ogende en moeilijker te dragen decoratieve oplossing.

Met deze twee redenen in gedachten, betekent dit dat een geborduurd logo vaak beter is in de volgende omstandigheden:

 • Op werkkleding buiten wanneer de kleding vaak wordt gewassen.
 • Voor horeca- en keukenschoenen. Deze kledingstukken worden elke dag bevuild en bevlekt en vereisen veelvuldig heet wassen.
 • Wanneer uw medewerkers ‘klantgericht’ zijn en u de juiste indruk moet maken met uw bedrijfsidentiteit. U kunt polo’s of smart office shirts kopen.
 • Als uw budget niet toestaat dat kleding regelmatig wordt bijgevuld.
 • Op caps. Het is mogelijk om op caps te drukken, maar we vinden dat borduren altijd beter werkt.

 

Wanneer is borduren geen goede optie voor afdrukken

 

 

Borduren kan niet altijd werken voor elke bestelling. Dit betekent dat een logo vaak beter wordt gezeefdrukt of aangebracht met behulp van een digitaal proces van direct naar kleding of overdracht/ vinyl. Dit zijn de redenen waarom borduren niet werkt:

 

 • Uw logo/ontwerp heeft zeer fijne details of kleine lettertypen. Alle tekst in uw ontwerp kan niet worden geborduurd tenzij deze ten minste 6 mm hoog is. Dit is een veel voorkomend probleem en vereist vaak dat we de samenstelling van het ontwerp aanpassen om het te laten werken. Tekst vergroten en opnieuw rangschikken zodat de vereiste schaal wordt bereikt.
 • Uw logo heeft verlopen. Dit is wanneer een object in uw ontwerp van kleur verandert terwijl u eroverheen beweegt. Het is niet gemakkelijk of vaak aan te raden om gradiënten in borduren te bereiken, alleen blokkleuren zijn aan te raden.
 • Wanneer uw logo groot moet zijn. De prijs van borduren is gebaseerd op het aantal steken. We citeren gewoonlijk maximaal 25000 steken. Een logo op de linkerborst kan van alles zijn, van 3000 steken voor een enkele tekstregel tot 15.000 – 20000 steken voor een dicht, op de achtergrond genaaid ontwerp zoals een college-embleem. De maximale afmeting van een geborduurd logo zou normaal niet groter zijn dan 10 cm x 10 cm en dit betekent dat borduurwerk vaak wordt gebruikt voor de linkerborst, arm of nek van de halsborduurmotieven. Het is zeldzaam dat we om redenen van kosten dure borduurmotieven met grote rug maken, maar er zijn ook praktische redenen. Zie het volgende punt

Borduren heeft er ‘gewicht’ aan. Dit kan betekenen dat het niet geschikt is voor dunne kledingstukken onder het 140gsm-bereik. De meeste moderne sportkleding is nu gemaakt van polyester en zou in deze categorie vallen, net als sommige budget-T-shirts of modeaccessoires. Het borduurwerk laat ook een enigszins ruwe afwerking aan de binnenkant van het kledingstuk achter wat betekent dat het een mogelijk irriterend effect kan hebben als het wordt gedragen op nauwsluitende kledingstukken die worden gebruikt voor sport.

Kleding borduren

Promos is gespecialiseerd in de levering van geborduurde poloshirts, bedrukte T-shirts, werkkleding en geborduurde shirts en bloezen. We borduren, drukken en verpakken duizenden kledingstukken elke week voor bedrijven, clubs en verenigingen in heel België.

Het is belangrijk om, wanneer u een bestelling wil plaatsen, wat u precies moet afleveren:

 • Bent u van plan om niet veel stuks te bestellen? Neem dan op voorhand even contact op wat de mogelijkheden voor u zijn.
 • De prijs is per order anders. Dit betekent dat het kan variëren aan de hand van uw wensen.
 • Bezorg ons een vectorieel bestand of bestand met een minimum van 300 ppi in jpg of tiff.
 • Kwaliteit staat voorop. Bezorgen van een digitaal voorbeeld via onze template is essentieel om een zo gedetailleerde logo te laten borduren (Illustrator (.ai/ .eps / .pdf bestanden).
 • Lever ook de lettertypes in outlines en het font aan.
 • Indien u gebruik maakt van Photoshop, zorg ervoor dat de bestanden worden aangeleverd met lagen, bezorg de bestanden in een tiff of PSD-formaat, lever het bestand aan in ware grootte en zorg voor een resolutie van 300ppi.
 • Lever het ontwerp altijd drievoudig aan in: illustrator, pdf en jpg (ter controle van het bestand).